11 نکته مهم که در ملاقات با نوزاد باید رعایت کنید

یک نوزاد تازه متولدشده را تقریباً همه دوست دارند و این موضوع با اینکه شروع ملاقات هایی خوشایند خواهد بود، اما در مواردی نیز ممکن است مشکل ساز شود. اولین چیزی که باید بدانید این است که کودک شما بزرگ خواهد شد و حال شما نیز رو به بهبود خواهد رفت، پس بهتر است شاد باشید و گذشت این روزها را زیاد سخت نگیرید. اما برای حفظ سلامت و ایمنی نوزادتان نیز لازم است به برخی موارد در این ملاقات ها توجه و دقت بیشتری داشته باشید.

راهکارها و توصیه هایی برای ملاقات با نوزاد:

وقتی پس از زایمان همراه کودکتان به خانه می روید، ملاقات های اطرافیانتان برای دیدن شما و کودکتان شروع خواهد شد. اگر دوست، آشنا و فامیل زیادی دارید، شاید مدیریت این رفت وآمدها نیاز به برنامۀ مشخصی داشته باشد. برخی از توصیه های زیر به شما کمک می کند تا این ملاقات ها را به شکل دلخواهتان درآورید

1. زمان ملاقات تعیین کنید

قبل از شروع آمدن اطرافیان، روی پیغام گیر تلفنتان یک پیام کوتاه بگذارید و ساعت بازدیدها را با خوش رویی اعلام کنید. به این شکل، دیگران به مرور متوجه خواهند شد که شما نباید هر لحظه آماده و منتظر ورود آنها باشید.

نوزاد

2. بوسیدن نوزاد را ممنوع کنید

همه این را می دانند که بوسیدن یک نوزاد کار درستی نیست. نوزادان احتمال زیادی برای ابتلا به عفونت دارند، پس از آنها بخواهید نوزاد را نبوسند و دست یا دهانشان را نزدیک چشم یا دهان نوزاد نبرند.

3. از بیماری ها پیشگیری کنید

نوزادان سیستم ایمنی قوی و لازم را برای محافظت از خودشان در مقابل بیماری ها ندارند و هنوز نمی توانند داروهای سرماخوردگی بخورند. هرچه هم که نسبت فامیلی دیگران نزدیک و خودشان عزیز باشند، اگر بیمار هستند نباید به دیدن نوزادتان بیایند. از مادر یا همسرتان بخواهید این نکته را با رویی گشاده به دیگران یادآوری کند.

4. به نظافت دست ها توجه کنید

اطرافیان معمولاً این آگاهی را دارند که دست هایشان را بشویند، اما در غیر این صورت بعد از ورود به خانه، از یکی از مراقب هایتان بخواهید که برای شستن دست هایشان آنها را راهنمایی کند یا یک ضدعفونی کنندۀ دست در اختیار آنها بگذارند تا از آن استفاده کنند.

5. بغل کردن نوزاد را غیرممکن کنید

نوزادان معمولاً خواب هستند، همین دلیل را بهانه ای برای افرادی کنید که مدام و بدون توجه می خواهند کودک را بغل کنند و در آغوششان بفشارند.

6. سرفه ممنوع

حواستان باشد کسی از مهمان ها عطسه و سرفه نکند. نوزادان به ویژه اگر نارس باشند بیشتر از بزرگسالان مستعد ابتلا به بیماری هستند چون سیستم ایمنی شان هنوز کامل نشده است. ضمن آنکه نبایداجازه ندهید افراد زیاد به مدت طولانی نوزادتان را بغل کنند چون باعث خستگی و تحریک پذیری نوزاد میشود. البته نوزاد یکی دوماهه نیازی به این همه مراقبت سفت و سخت ندارد چون بدنش در برابر میکروبها مقاومت میکند.

7. عطر نزنید

عطر سنگین محرک بوده و میتواند نوزاد را آزار دهد بنابراین نه خودتان و نه مهمان نباید از این عطرها استفاده کنید. عطرها مواد شیمیایی دارند که میتواند با رشد هورمونی نوزاد تداخل پیدا کند.

8. اجازۀ سیگار کشیدن ندهید

به افراد سیگاری اطلاع بدهید که قبل از بازدید یا در طول آن و حتی در فضای بیرون یا روی بالکن و تراس سیگار نکشند، زیرا مواد سمی روی لباس ها می ماند و برای سلامت نوزاد و تازه مادری که به کودکش شیر می دهد مضر است. این کار را بهتر است همسرتان انجام دهد.

9. ورود بچه ها را کمتر کنید

هرچه هم که کودکان فامیل و دوستان برای دیدن نوزاد هیجان زده باشند، برای بازدیدهای اول بهتر است از آمدن آنها پیشگیری شود. در ضمن، خود بچه ها به توجه نیاز دارند و ممکن است باعث دردسر شوند، زیرا بچه ها دلیلی برای ساکت بودن نمی بینند. همچنین دست های کوچک بچه ها ممکن است مملو از میکروب باشد و نوزاد را بیمار کند. این ملاقات ها جدا از آشنایی کودکان دیگرتان با کودک جدید است که باید برای آن وقت کافی بگذارید تا کودک تازه وارد باعث بدخلقی زیاد یا حسادت بچه های دیگرتان نشود تا همگی آنها در آینده ارتباط سالم و نزدیکی با یکدیگر داشته باشند. اما اگر کودک یا کودکان بزرگ تر خود شما نیز بیمار هستند، لازم است با چگونگی ملاقات کودکان دیگرتان با نوزاد آشنا باشید و برنامه ریزی کنید.

10. مدت زمان ملاقات را محدود کنید

والدین خسته هستند و کارهای زیادی در پیش دارند، دیگران باید این را بدانند. شما می توانید از همسر یا یکی از اطرافیانتان بخواهید که مدت زمان حضور دیگران را با گفتن اینکه کودک یا شما باید بخوابید، کمتر کنند.

11. کمک بگیرید

نکته اینجاست که شما نیاز به کمک دارید و وقتی مهمانها به دیدن شما می آیند میتوانید روی کمکشان حساب کنید. از اینکه آنها وارد آشپزخانه شده و مشغول پخت و پز یا شستن ظرفها شدند ناراحت نشوید و این اجازه را به آنها بدهید که به شما کمک کنند. بهتر است لیستی از کارهایی که نیاز به انجام آنهاست را داشته باشید که اگر مهمانی از سرلطف خواست کمک کند یکی از موارد لیستی که تهیه کرده اید را از او بخواهید.

  • گروه مقاله

    مراقبت از نوزاد

  • منبع

    مادرشو

  • تاریخ بروزرسانی ۲۸ بهمن ۹۸
تبلیغ ویژه مهدکودک