هفته سوم بارداری، علائم و مراقبت های هفته 3 بارداری

در سومین هفته بارداری، هنوز نمی دانید که باردار شده اید اما اتفاق خارق العاده ای درون شما رخ داده است؛ یک اسپرم، دیواره خارجی تخمک را شکافته، به درون آن راه یافته و آن را بارور کرده است!

چند روز بعد از لقاح هم، این تخمک بارورشده شروع به لانه گزینی در جداره داخل رحم کرده و رشد خود را آغاز کرده است. خوشحال باشید یک انسان در حال پدید آمدن است.

وضعیت جنین در هفته سوم بارداری

در هفته سوم بارداری کوچولوی شما هنوز متشکل از چندصد سلول است که به سرعت در حال تکثیرند. جنین سه هفته ای، اکسیژن و مواد غذایی مورد نیاز خود را از طریق سیستم گردش خون مادر به دست می آورد که به صورت تونل های میکروسکوپی، او را به عروق خونیِ دیواره رحم شما مرتبط می کند. جنین از همین راه مواد زائد را نیز دفع می کند. چراکه ساختمان جفت، هنوز توانایی انجام تبادلات را پیدا نکرده و تکمیل ساختمان آن تا پایان هفته چهارم بارداری طول می کشد. در چند روز آینده سلول تخم بارور شده به رحم میرسد و شروع به چسبیدن به آن می کند.

شاید باور نکنید اما از لحظه لقاح ویژگی های ژنتیک فرزندتان از جمله رنگ چشم، رنگ مو، پوست و حتی جنسیت مشخص شده است. اما توسط سونوگرافی در هفته 16 تا 29 مشخص می شود.

قد جنین: 0 سانتی متر

وزن جنین: 0 کیلوگرم

هفته 3 بارداری

وضعیت مادر در هفته سوم بارداری

لکه بینی: لکه بینی هفته سوم یا چهارم، لکه بینیِ لانه گزینی نام دارد و ناشی از فرورفتن تخم بارورشده در دیواره پرخون داخل رحم است. جایی که اگر لقاح اتفاق نمی افتاد، فروریخته و خونریزی قاعدگی را در شما به وجود می آورد. توجه داشته باشید که این روند احتمالا از هفته دوم بارداری، یعنی حدود 6 روز بعد از باروری تخمک، آغازشده است، اما واقعا نمی توان در مورد زمان دقیق آن خیلی مطمئن بود.

جمع شدن مایع آمنیوتیک: مایع آمنیوتیک از حدود 21 روزگی جنین، یعنی انتهای هفته سوم بارداری، شروع به جمع شدن در اطراف توده سلولی می کند و حفره پر از مایعی را به وجود می آورد که بعدها کیسه آب خواهد بود. این مایع مانند بالشتکی، در طول هفته ها و ماه های آینده، جنین را در برگرفته و از او محافظت می کند.

  • ویار غذاهای خاص: ممکن است در همین هفته احساس کنید که دلتان غذاهای خاصی را می خواهد و در عین حال برخی خوردنی ها و نوشیدنی های مورد علاقه تان دیگر برایتان دلچسب نباشد. تغییر ذائقه نسبت به چای، قهوه، غذاهای سرخ شده و تخم مرغ شایعترین مواردی است که اتفاق می افتد.
  • خستگی: هورمون های بارداری همچنان ممکن است روی شما تاثیر بگذارند بنابراین اگر شما احساس خستگی می کنید و حتی غمگین هستید، نگران نشوید. در طول روز احتمالا احساس خستگی می کنید و به سختی خودتان را بیدار نگه می دارید. این به آن دلیل است که بدن شما خود را برای حمایت از جنین آماده می کند.
  • قطع قاعدگی: ممکن است احساس کنید باردارید اما تا زمانی که آزمایش بارداری انجام ندهید نمی توانید به قطعیت برسید. حتی بی بی چک نیز در این شرایط ممکن است شما را به اشتباه بیندازد. واضحترین علامت بارداری شما از دست رفتن قاعدگی است که احتمالا تا پایان هفته بعد مشخص می شود. هرگونه علامت بارداری در این زمان شبیه علائم قاعدگی است که از جمله آنها می توان به درد شکم، سنگینی سینه ها و تغییرات خلق و خوست.
  • تغییر بویایی: حس بویایی تان نسبت به سابق قویتر شده؟ این می تواند نشانه بارداری باشد که به دلیل هورمون استروژن ایجاد می شود.

در هفته سوم بارداری چی بخوریم؟

قبل از اینکه بخواهید به این فکر کنید که باید جای دو نفر غذا بخورید بهتر است بدانید که متخصصان تنها به برخی از زنان توصیه می کنند که در سه ماهه اول بارداری یک کیلو و نیم تا 3 کیلوگرم اضافه وزن داشته باشند. اما برای زنانی که قبل از بارداری در محدوده وزن طبیعی بوده اند بین 0 تا یک کیلوگرم اضافه وزن در سه ماهه اول بارداری اتفاق می افتد.

در حقیقت شما هیچ کار متفاوتی لازم نیست انجام دهید. بنابراین لازم نیست مصرف کالری روزانه تان را تغییر دهید چون از هفته 14 بارداری به بعد می توانید 300 کالری افزایش داشته باشید.

  • کافی است اسید فولیک را همچنان طبق نیازتان مصرف کنید و خودتان را به رژیم غذایی سلامت و عاری از فست فودها عادت دهید.
  • همچنان به خاطر داشته باشید به اندازه کافی آب بنوشید.
  • 3 وعده پروتئین در روز بخورید، مرغ بدون گوشت و گوشت گاو باید حدود 100 گرم باشند.
  • برخی انواع توت ها را در غلات رنده کنید تا ترکیب غنی از آهن و ویتامین داشته باشید که باعث جذب آهن شود.
  • یادتان باشد اگر در طول بارداری به اندازه کافی کلسیم مصرف نکنید فرزندتان استخوان های محکمی نخواهد داشت. بنابراین روزانه 1200 میلی گرم از لبنیات مانند ماست و پنیر پاستوریزه مصرف کنید.

لیست کارهای مهم در هفته سوم بارداری

  • فعال بودن شما در این مدت (از جمله در هفته 3 بارداری)، فواید بسیاری برایتان دارد. تحرک به شما انرژی می دهد و به شما کمک می کند وزنتان را متعادل نگه دارید، همچنین خطر ابتلا به دیابت بارداری را کاهش می دهد، آرامش بیشتری برای کار و زایمان برایتان به ارمغان می آورد و حالتان را بهتر می کند. بنابراین برای این که از چنین فوایدی بهره مند شوید، سعی کنید ورزش های مناسب بارداری را انجام دهید.
  • حتما زمان قاعدگی تان را یک جا یادداشت کنید و زمان رابطه جنسی تان را نیز داشته باشید.
  • بد نیست در این زمان که هنوز فکرتان مشغول نیست کتاب های مربوط به دوران بارداری مطالعه کنید.
  • اگر دندان هایتان نیاز به مراقبت دارد بهتر است در ملاقات با دندانپزشک به او بگویید که احتمال دارد باردار باشید.
  • گروه مقاله

    بارداری هفته به هفته

  • منبع

    نی نی سایت

  • تاریخ بروزرسانی ۲۵ بهمن ۹۸
تبلیغ ویژه مهدکودک